Maksimir2022-05-30T12:08:12+02:00

Maksimir

PK Maksimir nastao je na inicijativu troje zaljubljenika i fanatika u ovaj predivan sport s ciljem razvoja plivanja kako u Zagrebu, Hrvatskoj, pa čak i u svijetu. Iako možda najmlađi plivački klub u Hrvatskoj, tim stručnjaka kojeg čine kineziolozi, kineziterapeuti, fizioterapeuti, psiholozi, pedagozi, ekonomisti i doktori daje dugogodišnje iskustvo u sportu. A ono što je za nas najbitnije, svi dolazimo iz istog sporta – Plivanja. Sportski tim koji čine redom svi bivši sportaši koji su od Škole plivanja, pa sve do nastupa za Hrvatsku plivačku reprezentaciju na velikim natjecanjima, paralelno njegovali i akademsko obrazovanje i usavršavali se tijekom i nakon školovanja. To je ono što nas čini posebnima i ističe od ostalih.

Naš cilj je izgradnja snažnog kluba koji će privući najviši nivo sportskog i trenerskog talenta te „gurati“ zagrebačko i hrvatsko plivanje bliže europskim i svjetskim standardima gdje i pripada.

Misija plivačkog kluba Maksimir je osigurati svim generacijama (od najmlađih pa sve do najstarijih) u klubu visoko kvalitetan i pravodoban rad te im omogućiti sve potrebne uvjete kao bi plivači mogli konkurirati na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj sceni. Ostalima koji natjecanje ne smatraju prioritetom nudimo kvalitetno provedeno vrijeme kroz učenje i zabavu pri čemu njihove želje modeliraju naš pristup. Idealnim omjerom znanja i prakse našim članovima služimo da budu prepoznatljivi i odgovorni prema onom što rade.

Vizija plivačkog kluba Maksimir je biti najinovativniji klub, mjerilo kvalitete rada, postati referentno ime u sportu u Hrvatskoj i uvijek korak ispred drugih. Na temelju toga ostvariti zajedničke ciljeve klupskih djelatnika i samih članova kluba.

Treneri

Dokumenti

HOO dokumenti

Zakon o sportu