Škola plivanja

Zajedno s trenerima i vrhunskim sportašima, kroz igru i zabavu u bazenu učimo pravilno plivati sve 4 plivačke tehnike (kraul, leđno, prsno, leptir) te pripadajuće okrete.

Mjesto treninga:

Bazeni Novi Jelkovec (Ul. Vladimira Stahuljaka 1a, 10360, Sesvete)

Termini:

Ponedjeljak – Petak : 18-19h/19-20h

Plivanje kao jedno od bazičnih sportova savršena je tjelesna aktivnost za djecu s kojom se mogu početi baviti od najranijih dana. Stručnim kadrom i individualiziranim pristupom svakom našem članu kluba omogućujemo pravovremeni razvoj sukladan njihovim sposobnostima i ambicijama.

Privikavanjem na vodu, poučavanjem disanja, rada ruku i nogu kao i pozicioniranjem i kretanjem tijela kroz vodu dijete razvija specifičan osjećaj za koordinaciju tijela u vodi i stječe motorička znanja neophodna u svakodnevnom životu.

Znanjem plivanja primarno štitimo život, a sekundarno zadovoljavamo biološku potrebu za kretanjem, psihološku potrebe za dokazivanjem i sociološku potrebu za druženjem i stjecanjem određenog statusa. Bezbrojni su benefiti boravka i vježbanja u vodi na cjelokupan zdravstveni status: jačanje svih mišićnih skupina, bolja postura tijela, poboljšanje respiratornog i srčano-žilnog sustava te jačanje imuniteta.

Prema našoj predsjednici kluba doc.dr.sc. Klari Šiljeg (2012) ; „Plivanje je jedna od najzdravijih kinezioloških aktivnosti koje je moguće provoditi tijekom cijele godine u obliku rekreacije, rehabilitacije ili natjecateljskog sporta, popularno je i pristupačno djeci, odraslima, starijoj populaciji, te osobama s invaliditetom.“

Cilj Škole plivanja PK Maksimira je kroz igru i zabavu na bazenu naučiti Vašu djecu kako se igrati s vodom kroz sve četiri plivačke tehnike. Naučit ćemo ih i poticati na samostalno razvijanje vlastitog plivačkog stila ovisno o njihovim antropometrijskim karakteristikama.

Osim prehodno navedenih benefita koje plivanje daruje, stručnim radom i pravilnim pedagoškim pristupom PK Maksimir se obvezuje pružiti Vašoj djeci priliku da razviju osjećaj pripadnosti sportskoj zajednici, kao i osjećaj samopoštovanja i shvaćanje vlastitih vrijednosti.

Usavršavanje plivanja

Ovaj program namijenjen je svima tko želi pravilnije, ljepše, brže plivati sve četiri tehnike pri čemu nastupi na natjecanjima nisu prioritet. Odličan je izbor dodatnog kondicijskog treninga za sportaše ostalih sportova kao i za sve koji se žele osjećati bolje ili biti bolji sportaši. Voda je medij u kojem se mogu provesti razne vježbe za prevenciju ozljeda kao i rehabilitacijske vježbe pri čemu pravilno je izvođenje pokreta imperativ.

Mjesto treninga:

Bazeni Novi Jelkovec (Ul. Vladimira Stahuljaka 1a, 10360, Sesvete)

Termini:

Ponedjeljak – Petak : 18-19h/19-20h

PK Maksimir svojom pristupačnošću je otvoren prema svim oblicima suradnje sa ostalim sportskim zajednicama izvan plivanja. Sudjelovanje u razvoju sportaša drugih sportova kroz plivački trening nudimo svoja saznanja iz područja kondicijske pripreme. Svima koji sebe ne doživljavaju kao sportaše kroz naše treninge i napredovanje će osvjestiti da sportaš nije samo onaj koji osvaja medalje.

„Plivanje je fundamentalno i utilitarno važno motoričko znanje koje se provodi u posebnom mediju – vodi, što svojim karakteristikama (gustoćom, viskoznošću, uzgonima, hidrostatskim tlakom i termodinamikom) omogućava sportske, rekreativne i rehabilitacijske aktivnosti novorođenčadi, djece, odraslih i starije populacije.” (Šiljeg, 2015)

Natjecatelji

Ponosno pratimo i razvijamo naše plivače koji brane boje našeg Kluba na lokalnim i međunarodnim natjecanjima u svim dobnim kategorijama.

Mjesto treninga:

ŠRC Mladost (Jarunska ulica 5)

Termini:

Ponedjeljak – Subota : 7-9h/9-11h/15-17h

Izrazito smo ponosni na sve naše natjecatelje koji ostvaruju iznimne uspjehe kako u sportskom svijetu, tako i u drugim granama za koje se opredijele uz veliku podršku trenera i svih uključenih u rad PK Maksimira.

Dora Bassi

Josip Budimski

Student PMF-a smjer Znanost o okolišu i stručnog studija Kineziologije, smjer Kondicijska priprema sportaša, rođen u Popovači, svoju plivačku i trenersku karijeru odlučuje nastaviti u Maksimiru. Osvajač medalja u više disciplina na državnim prvenstvima, svoje plivačko znanje koje je stekao godinama proučavajući i analizirajući hrvatsko i svjetsko plivanje odlučuje prenositi na sve generacije Maksimira.

Filip Dimač

Četvrta godina Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, državni prvak i osvajač medalja u nekoliko disciplina svoje fakultetske i radne obaveze najbolje usklađuje s onima u PK Maksimiru.

Tin Furdi

Iz rodnog Čakovca odlučuje se na upis Kinezološkog fakulteta 2021. godine te na prelazak u PK Maksimir. Osvajač brojnih medalja na državnim prvenstvima svoje plivačke vještine odlučuje usavršavati kroz treninge maksimirskih trenera.

Karlo Grabić

Student Kinezološkog fakulteta, usmjerenje Fitness, osvajač medalja na Državnim prvenstvima, rodom iz Siska, svoju plivačku karijeru nastavlja u PK Maksimiru te svoje plivačko znanje prenosi na mlađe generacije našeg kluba.

Edi Hadžić

Iz rodne Fažane u Zagreb, odabire Maksimir i studij Računarstva na Tehničkom veleučilištu Zagreb. Zimi sprinter u bazenu, a ljeti maratonac na raznim hrvatskim kupovima.

Matija Jurišić

Student Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, kao i nekolicina plivačkih kolega iz Siska, nastupa za PK Maksimir.

Luca Laković

Rođen u Rovinju, 2021. upisuje stručni studij Kineziologije, smjer Rekreacija te se odlučuje na dolazak u PK Maksimir.

Matija Lukić

Iz Siska za Zagreb, trenutno 4.godina Kineziološkog fakuleteta u Zagrebu, smjer Plivanje. Državni prvak i osvajač nagrade za Najboljeg sportaša Sveučilišta u Zagrebu 2020./2021. godine kao član PK Maksimira.

Vid Mihovilović

Student prve godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji uz daljnje akademske obaveze nastavlja trenirati i konkurirati u borbi za medalje na državnim prvenstvima.

Grgo Mujan

Odličan student 4. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu , rodom iz Splita, odlučuje se na PK Maksimir upravo zbog usklađivanja svojih akademskih i plivačkih obaveza. Državni prvak, rekorder i osvajač hrvatskog kupa u daljinskom plivanju.

Matija Mužina

2021. upisuje Kineziološki fakultet te se na odlasku iz Rovinja odlučuje za PK Maksimir. Trenutni državni prvak u disciplinama 100 i 200m prsnim stilom te državni rekorder u disciplini 200m prsnim stilom u ml. juniorskoj kategoriji.

Nikola Obrovac

Student i ambasador Zagrebačke škole ekonomije i managementa, državni prvak i rekorder u disciplinama 50 i 100m prsno, osvajač medalja na Europskim igrama mladih 2013., Olimpijskim igrama mladih 2014. te Europskim i Svjetskim juniorskim prvenstvima. Osvajač nagrade Dražen Petrović 2014.

Paolo Ormuž

Brucoš na fakultetu TVZ, smjer Računarstvo. Uz svoje informatičke obaveze prema fakultetu također usklađuje i svoje plivačke obaveze u PK Maksimiru.

Toni Šimić

Vaterpolist i član Vaterpolo kluba Medveščak, student Kineziologije u Zagrebu, smjer Kondicijska priprema sportaša, također je i plivač koji uz sve svoje obaveze pronalazi i vrijeme da se natječe za PK Maksimir.

Robert Vukičević

Rodom iz Šibenika, 2021. godine upisuje stručni studij na Kinezološkom fakultetu, smjer Kondicijska priprema sportaša. Državni prvak u nekoliko disciplina, hrvatski rekorder i reprezentativac pri dolasku u Zagreb odlučuje se pristupiti Maksimiru i tako se dalje usavršavati kroz plivanje.

Luka Županović

2021. diplomirao na Medicinskom fakultetu uz sve sve svoje plivačke obaveze koje je imao posljednjih 6 godina. Državni prvak u više disciplina, a svoje znanje iz plivanja i s fakuletata rado prenosi na sve članove Maksimira educirajući ih o vještinama koje je stekao godinama trenirajući uz sve svoje zahtjevne obaveze izvan bazena