Škola plivanja

Zajedno s trenerima i vrhunskim sportašima, kroz igru i zabavu u bazenu učimo pravilno plivati sve 4 plivačke tehnike (kraul, leđno, prsno, leptir) te pripadajuće okrete.

Mjesto treninga:

Bazeni Novi Jelkovec (Ul. Vladimira Stahuljaka 1a, 10360, Sesvete)

Termini:

Ponedjeljak – Petak : 18-19h/19-20h

Plivanje kao jedno od bazičnih sportova savršena je tjelesna aktivnost za djecu s kojom se mogu početi baviti od najranijih dana. Stručnim kadrom i individualiziranim pristupom svakom našem članu kluba omogućujemo pravovremeni razvoj sukladan njihovim sposobnostima i ambicijama.

Privikavanjem na vodu, poučavanjem disanja, rada ruku i nogu kao i pozicioniranjem i kretanjem tijela kroz vodu dijete razvija specifičan osjećaj za koordinaciju tijela u vodi i stječe motorička znanja neophodna u svakodnevnom životu.

Znanjem plivanja primarno štitimo život, a sekundarno zadovoljavamo biološku potrebu za kretanjem, psihološku potrebe za dokazivanjem i sociološku potrebu za druženjem i stjecanjem određenog statusa. Bezbrojni su benefiti boravka i vježbanja u vodi na cjelokupan zdravstveni status: jačanje svih mišićnih skupina, bolja postura tijela, poboljšanje respiratornog i srčano-žilnog sustava te jačanje imuniteta.

Prema našoj predsjednici kluba doc.dr.sc. Klari Šiljeg (2012) ; „Plivanje je jedna od najzdravijih kinezioloških aktivnosti koje je moguće provoditi tijekom cijele godine u obliku rekreacije, rehabilitacije ili natjecateljskog sporta, popularno je i pristupačno djeci, odraslima, starijoj populaciji, te osobama s invaliditetom.“

Cilj Škole plivanja PK Maksimira je kroz igru i zabavu na bazenu naučiti Vašu djecu kako se igrati s vodom kroz sve četiri plivačke tehnike. Naučit ćemo ih i poticati na samostalno razvijanje vlastitog plivačkog stila ovisno o njihovim antropometrijskim karakteristikama.

Osim prehodno navedenih benefita koje plivanje daruje, stručnim radom i pravilnim pedagoškim pristupom PK Maksimir se obvezuje pružiti Vašoj djeci priliku da razviju osjećaj pripadnosti sportskoj zajednici, kao i osjećaj samopoštovanja i shvaćanje vlastitih vrijednosti.

Usavršavanje plivanja

Ovaj program namijenjen je svima tko želi pravilnije, ljepše, brže plivati sve četiri tehnike pri čemu nastupi na natjecanjima nisu prioritet. Odličan je izbor dodatnog kondicijskog treninga za sportaše ostalih sportova kao i za sve koji se žele osjećati bolje ili biti bolji sportaši. Voda je medij u kojem se mogu provesti razne vježbe za prevenciju ozljeda kao i rehabilitacijske vježbe pri čemu pravilno je izvođenje pokreta imperativ.

Mjesto treninga:

Bazeni Novi Jelkovec (Ul. Vladimira Stahuljaka 1a, 10360, Sesvete)

Termini:

Ponedjeljak – Petak : 18-19h/19-20h

PK Maksimir svojom pristupačnošću je otvoren prema svim oblicima suradnje sa ostalim sportskim zajednicama izvan plivanja. Sudjelovanje u razvoju sportaša drugih sportova kroz plivački trening nudimo svoja saznanja iz područja kondicijske pripreme. Svima koji sebe ne doživljavaju kao sportaše kroz naše treninge i napredovanje će osvjestiti da sportaš nije samo onaj koji osvaja medalje.

„Plivanje je fundamentalno i utilitarno važno motoričko znanje koje se provodi u posebnom mediju – vodi, što svojim karakteristikama (gustoćom, viskoznošću, uzgonima, hidrostatskim tlakom i termodinamikom) omogućava sportske, rekreativne i rehabilitacijske aktivnosti novorođenčadi, djece, odraslih i starije populacije.” (Šiljeg, 2015)

Natjecatelji

Ponosno pratimo i razvijamo naše plivače koji brane boje našeg Kluba na lokalnim i međunarodnim natjecanjima u svim dobnim kategorijama.

Mjesto treninga:

ŠRC Mladost (Jarunska ulica 5)

Termini:

Ponedjeljak – Subota : 7-9h/9-11h/15-17h

Izrazito smo ponosni na sve naše natjecatelje koji ostvaruju iznimne uspjehe kako u sportskom svijetu, tako i u drugim granama za koje se opredijele uz veliku podršku trenera i svih uključenih u rad PK Maksimira.