Školovanje: Osnovnu školu i Salezijansku klasičnu gimnaziju završila je u Rijeci. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisala je 2002. godine na kojem je diplomirala u listopadu 2007. godine. Poslijediplomski doktorski studij za znanstveno usavršavanje iz kineziologije, područje društvenih znanosti, znanstveno polje kineziologije, grana kineziologija sporta, upisala je 2009. godine, na kojemu je položila sve ispite s prosjekom ocjena 4,88. Doktorski rad pod naslovom „UTJECAJ HIPERKAPNIJSKO-HIPOKSIČNOGA TRENINGA NA IZVEDBU 100 METARA TEHNIKOM KRAULA KOD VRHUNSKIH PLIVAČA“, uspješno je obranila 19. studenoga 2013. godine, na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završava studij za izobrazbu trenera (SCIT) smjer Ronjenje. Na studiju komunikacijskih znanosti i odnos s javnošću na Visokoj školi Bernays ima još diplomski rad pod naslovom: Marginalizacija vaterpola kroz analizu sadržaja Sportskih novosti na Olimpijskim igrama 2016. godine.

Nastavna djelatnost, opis kretanja u struci: Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zaposlena je od 2007. godine, kao asistentica na predmetu Plivanje. Nositeljica je predmeta  Metodika poučavanja plivanja i izbornog predmeta Ronjenje na dah te sudjeluje u nastavi na predmetima: Sportsko plivanje i izbornom modulu Plivanje (Metodika treninga u plivanju, Antropološka analiza u plivanju, Povijest, pravila i organizacija plivanja, Kineziološka analiza plivanja, Metodika tehničke i taktičke pripreme u plivanju 1, Metodika kondicijske pripreme u plivanju 1, Kineziološka analiza plivanja 1. Preko ERASMUS+ programa od 14.11. do 28.02. gostovala je na Fakultetu za Sport, Sveučilište u Ljubljani i na predmetu Plivanje 1 održala je 95 sati predavanja i vježbi.

Nagrade i priznanja: Nagradu za najbolju sportašicu Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobila je 2005. godine. Bila je članica plivačkog tima na Europskim prvenstvima i Mediteranskim igrama te je bila stipendistica za Olimpijske igre u Pekingu. Osvajačica je srebrne medalje na MEDITERANSKIM IGRAMA i bila je polufinalistica na EP-vima. Bila je vrhunska  sportašica I. kategorije prema kriterijima Hrvatskog olimpijskom odbora u sportu Ronjenje na dah. Višestruka je rekorderka Hrvatske i dvostruka viceprvakinja Svijeta. Bila je kondicijska  trenerica juniorske vaterpolo Hrvatske reprezentacije (U20) s kojima je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2013. godine te su dobitnici prestižne nagrade Dražen Petrović za 2013. godinu u kategoriji najuspješnije muške ekipe. Te je 2014. godine sa juniorskom vaterpolo reprezentacijom osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu (U20).

Zajedno s prof.dr.sc. Grčić-Zubčević dobitnica je nagrade za najbolji stručni rad u 2012. godini na 21. Ljetnoj školi kineziologa Republike Hrvatske pod naslovom ‘Intenzifikacija u procesu poduke neplivača’. Isto tako je 2014. godine s prof.dr.sc. Grčić-Zubčević dobitnica nagrade za najbolji znanstveni rad u području edukacije na 23. Ljetnoj školi kineziologa Republike Hrvatske pod naslovom ‘Razlike u uspješnosti učenja plivanja Halliwickovim konceptom kod djece s tjelesnim invaliditetom i djece s intelektualnim poteškoćama’.

Povodom obilježavanja 51. i 52. obljetnice Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dodijeljeno joj je priznanje za osobite uspjehe u sportu odnosno sportska postignuća u akademskoj 2009./2010. i 2010./2011. godini.

Od 2015. godine radi u stručnom stožeru Vaterpolskog kluba Jug CO – Dubrovnik s kojim je osvojila Kup Hrvatske, Triglav ligu, Prvenstvo Hrvatske, Europsku ligu prvaka i Super Cup. Od 2016.do 2019. godine radila je u stručnom stožeru Vaterpolu kluba Steau – Bukurešt, Vaterpolo kluba Strasbourg – Francuska te je od 2019.do 2020. u stručnom stožeru vaterpolo reprezentacije Gruzije i u stručnom stožeru Vaterplolo kluba Dinamo Tbilisi – Gruzija.

Godine 2016. dobila je nagradu za najboljeg kondicijskog trenera Hrvatske. Na 8. konferenciji „International Scientific Conference on Kinesiology“ dobila je nagradu „Miloš Mraković” Young Investigators’ Awards za rad:  The effects of plyometric training followed by training cessation on motor performance. 

Godine 2021. kao nositeljica predemta Metodika poučavanja plivanja na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dobila je prvu nagradu za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2020./2021. godinu.

Znanstvena djelatnost: Znanstvenu karijeru započinje 2009. godine upisom na doktorski studij Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom poslijediplomskog studija te nakon njega, aktivno je sudjelovala na većem broju međunarodnih znanstvenih i znanstveno-stručnih konferencija o čemu svjedoče napisani i objavljeni radovi.