Nakon stečene diplome na Fakultetu za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu 1993., gdje je stekla zvanje profesora fizičke kulture, 2006.godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisuje postdiplomski studij za stjecanje znanstvenog stupnja doktora društvenih znanosti iz polja odgojnih znanosti grana Kineziologija. 2012. Doktorsku disertaciju pod naslovom “Povezanost antropoloških karakteristika i specifičnih plivačkih sposobnosti s uspješnošću u plivanju” obranila je 2012. godine i stekla zvanje doktorice znanosti. Kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu radila je od 2006., pa sve do 2018.godine kada je zaposlena kao docentica na predmetima Metodika poučavanja plivanja i Sportsko plivanje. Profesorsku i znanstvenu karijeru potvrđuje znanstvenim i stručnim radovima (https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/32935). Daljnje usavršavanje nastavlja na konferencijama, stručnim i znanstvenim skupovima u Americi i Europi. Autorica je knjige Plivanje, izdane 2018. godine snovala je Plivačko učilište pri Hrvatskom plivačkom savezu, a temeljem njenog programa edukaciju je završilo više od 100 trenera. Nastavila je s edukacijom osposobljavanja za trenere  plivanja na Hrvatskom institutu za kineziologiju (HIK) pri Kineziološkom fakultetu.

Kao sportski direktor PK Jug Dubrovnik radila je od 1993. do 2006. godine. Inicira i sudjeluje u organiziranju i stvaranju ženskog vaterpolo kluba “Mladost”¸1993. godine, a 2003. godine u svom rodnom gradu Dubrovniku u dogovoru s Gradskim uredom za odgoj, obrazovanje i šport grada Dubrovnika organizira i provodi testiranje znanja plivanja svih učenika gradskih škola polaznika prvog i drugog razreda te provodi poduku za neplivače što se zadržalo sve do danas u Dubrovniku. Također organizira i provodi ljetni Kamp za plivače u Dubrovniku u suradnji s američkim trenerima. Paralelno kao sportski direktor PK Jug trenira plivačicu Marijanu Šurković, sudionicu Olimpijskih igara u Sydneyu i Sanju Jovanović, polufinalistkinju na OI 2004.godine u Ateni, kao i osvajačicu medalja na EP, svjetskim kupovima i MI u Tunisu i Almeriji.

Od strane DSŠ za najboljeg trenera grada Dubrovnika izabrana je 2002. i 2003. godine dok je 2004.izabrana od ŽSŠ za najboljeg trenera u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Iste godine nominirana je i od strane HOO-a za najboljeg trenera Hrvatske, dok je 2006.godine uvrštena u program Olimpijskog odbora kao uspješna trenerica.

Dužnost sportskog direktora PK Barok Varaždin obnaša od 2011. do 2016. godine te uz financijsku potporu MZOS-a i grada Varaždina vodi program obuke neplivača “Varaždin pliva” gdje je i 2015.godine nominirana za sportsku osobu grada Varaždina.

Volonterski i humanitarni rad realizirala je kroz Projekt “Peneda-Porer” najavljen kao prvi u trilogiji “Swimm Challenge Trilogy”, gdje je Aida Šehić preplivala 20 km za 6 sati u cilju osvješćivanja značaja palijativne skrbi. Drugi cilj je bio motivirati i druge da u sportu, a naročito u vodenom mediju pronađu lijek za sve životne probleme.

U svojoj trenerskoj karijeri stvorila je i odgojila brojne plivače, prvake i rekordere Hrvatske u svim kategorijama, a danas je i trenerica Ane Blažević, plivačice PK Maksimira, državne prvakinje i rekorderke kao i predsjednica kluba te mentorica mladim trenerima.